Plimbarea cu trenul era să se termine tragic

De: Marian Andrei / 16.01.2013, 15:20
Plimbarea cu trenul era să se termine tragic
O femeie de serviciu la o companie feroviară a reușit, se pare că intenționat, să pornească o întreagă garnitură de tren retrasă la depou și să plece cu ea la plimbare.

Ajuns la capăt de linie, trenul a deraiat și, după circa 30 de metri, a lovit o vilă dintr-un cartier select al capitalei Stockholm. Reprezentanții companiei feroviare Arriva au declarat că tânăra a accelerat la viteză maximă trenul, care a zburat efectiv de pe linie, spulberând tampoanele care, în mod normal, ar fi trebuit să oprească un tren la viteză redusă.

„A fost ca în filme. S-a dat inițial alarma cu informația că a dispărut un tren. Apoi am aflat că a intrat într-o clădire”, a povestit Robert Heurgren, purtătorul de cuvânt al poliției din capitala Suediei. El a recunoscut că poliția suedeză nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație până acum.

Autoarea accidentului a rămas blocată în cabina mecanicului timp de două ore, până când echipele de descarcerare au reușit să o elibereze. Reprezentanții Poliției au informat că tânăra era conștientă, dar a suferit răni grave, fiind internată la un spital universitar din Stockholm. Abia spre dimineață medicii au reușit să o stabilizeze pe tănără. Trenul era gol și nimeni din clădirea afectată de accident nu a pățit nimic, un adevărat miracol, după cum au declarat polițiștii.