Plimbări gratuite de 1 Mai cu autobuzele Bucharest City Tour

De: Carmen Ulian / 01.05.2014, 10:00
Plimbări gratuite de 1 Mai cu autobuzele Bucharest City Tour
Regia Autonomă de Transport București (RATB) oferă plimbări gratuite cu autobuzele supraetajate - Bucharest City Tour, în data de 1 Mai, între orele 10.00-22.00, în limita capacității de transport.

Regia Autonomă de Transport București va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistică Bucharest City Tour, începând din data de 01.05.2014.

Cu această ocazie, RATB vă invită la o plimbare gratuită cu autobuzele supraetajate în data de 1 Mai, între orele 10.00-22.00, în limita capacității de transport.

Ca și în anii trecuți, linia va funcționa pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 stații și poate fi parcurs în aproximativ 50 minute: Piața Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Șos. Kiseleff și Piața Presei.

Tarifele de transport pentru această linie sunt neschimbate: 25 lei/card, pentru adulți și 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoțiți de adulți, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare și se poate procura din autobuzele turistice.

În cei trei ani care au trecut de la demararea acestui proiect, Regia Autonomă de Transport București a introdus mai multe elemente de optimizare a serviciilor și un nou concept de promovare, astfel că linia s-a bucurat de un interes tot mai mare din partea celor care au ales Bucureștiul ca destinație de vacanță, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind turiști străini.

Turiștii au la dispoziție ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, hărți și pliante, cu informații despre obiectivele turistice de pe traseu, precum și conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit. Pentru promovarea ofertei, a fost întocmită și harta „Bucharest City Tour”, cu un design nou și atractiv, care, pe lângă datele generale, privind traseul și funcționarea liniei (program, preț, stații), oferă și informații despre posibilitățile de petrecere a timpului liber în București.

O altă sursă de informație, utilă pentru turiști, o reprezintă flyerele „Bucharest City Tour”, ce conțin informații generale bilingve (română și engleză), privind linia turistică și sunt disponibile în camerele hotelurilor partenere în acest proiect, precum și în centrele de vânzare RATB, în punctele de informare turistică, în aeroport și în principalele gări din București.

Site-ul dedicat proiectului „Bucharest City Tour” http://bucharestcitytour.ratb.ro, precum și pagina de Facebook https://www.facebook.com/bucharestcitytour au fost reactualizate, astfel că toți cei interesați au posibilitatea de a identifica mai ușor obiectivele turistice și culturale incluse în ofertă.