Plimbatul prin pădure te scapă de stres

De: Mihaela Enache / 30.07.2013, 17:30
Plimbatul prin pădure te scapă de stres
Să faci o plimbare prin pădure te poate ajuta la gestionarea nivelului de stres, reduce hipertensiunea și ajută în lupta împotriva bolilor de inimă, a relevat un nou studiu.

Unul dintre experimente, efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Essex, a descoperit că doar privitul la imagini cu păduri a ajutat la reducerea încordării.

Dr. Valerie Gladwell a conduc o echipă de oameni de știință care au efectuat experimente pe voluntari, în timp ce au măsurat nivelul de stres.

Participanții la cercetare au fost rugați să meargă în anumite „medii verzi” la prânz, pentru a vedea dacă dorm mai bine în noaptea zilei respective.

După opt săptămâni, voluntarii au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale și a stresului perceput.

Gladwell a declarat că echipa de cercetare a arătat că „mediile verzi” pot fi o modalitate eficient pentru a te elibera de stres.

Ea a afirmat că dacă mai mulți oameni ar fi încurajați să se bucure se spațiile naturale, în aer liber, acest lucru ar putea ajuta la creșterea nivelului lor de activitate fizică și, prin urmare, ar putea fi un instrument puternic pentru a lupta împotriva bolilor cardiovasculare.