Ploaia înghețată a acoperit Bucureștiul

Apropo.ro / 05.02.2012, 11:09
Ploaia înghețată a acoperit Bucureștiul
Freezing rain, ploaia înghețată, a ajuns și în București, fenomenul fiind vizibil prin depunerile de gheață de pe crengile copacilor și stratul de polei de pe asfalt.

Ion Sandu a declarat sâmbătă pentru Mediafax că se aștepta ca fenomenul să se întâmple: „Depinde de cantități (de precipitații – n.r.) și de temperaturi, însă este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase inițial. Trebuie ținut cont însă că formarea lui depinde exclusiv de cantitățile de ploaie și de temperaturi„.

Directorul ANM a atenționat recent populația asupra momentului în care ninsoarea se va transforma în ploaie.

poaia inghetata

Prefectul Capitalei le-a cerut primarilor să se pregătească pentru a reacționa rapid în zilele următoare, în condițiile în care ninsoarea s-ar putea transforma în lapoviță sau ploaie, iar din cauza temperaturilor scăzute există pericol de polei și de îngheț a cablurilor electrice.

Fenomenul se formează din cauză că în straturile înalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transformă imediat în gheață. Astfel, în urma ploii înghețate se formează o crustă subțire de gheață.

Citește mai multe detalii despre fenomentul de ploaie inghețată, pe Mediafax.ro