Ploaie cu bani: un milion de euro imprăștiați pe străzile unui oraș belgian!

De: Marian Andrei / 07.05.2013, 12:45
Ploaie cu bani: un milion de euro imprăștiați pe străzile unui oraș belgian!
Autoritățile orășelului belgian Zeldegem fac apeluri disperate la locuitorii care au luat banii împrăștiați pe stradă să îi returneze

Toată povestea a început acum două săptămâni, când doi hoți au furat, dintr-o locuință, o valiză care conținea un milion de euro. Dacă prima parte a jafului a mers bine, nu la fel se poate spune și despre continuare: urmăriți de un polițist pe motocicletă, hoții au aruncat valiza înspre polițist, încercând să-l încetinească sau chiar să-l oprească, pentru a putea fugi.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Acel moment a fost o adevărată mană cerească pentru locuitorii care se aflau în zonă, valiza deschizându-se în timp ce banii s-au împrăștiat pe o distanță de circa 100 de metri.

Uitând că Belgia este o țară europeană cu principii și valori, toți cei prezenți s-au apucat, sârguincios, să adune cât mai mulți bani. Ba chiar existâ martori care afirmă că și-a făcut apariția și o gospodină echipată cu o mătură.

Bilanțul jafului: o „nimica toată”, polițiștii reușind să recupereze mai puțin de 500.000 de euro.

În dorința de a retuna banii proprietarului de drept, primarul localității a instalat în fața primăriei o cutie poștală blindată, unde cei care doreau să rămână anonimi puteau returna banii, însă, într-un pur stil balcanic, aceasta a fost subiectul unei tentative de furt.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat că cei care vor fi dovediți că au luat bani și nu i-au predat sunt pasibili de până la doi ani de închisoare.