Ploaie cu lilieci morți, în Australia

De: Marian Andrei / 10.01.2014, 14:45
Ploaie cu lilieci morți, în Australia
Valul de căldură care a lovit Australia în aceste zile a cauzat moartea a cel puțin 100.000 de lilieci, în unele zone înregistrându-se literalmente ploi cu lilieci morți.

În timp ce Continentul nord-american se confruntă cu un val de ger polar, emisfera sudică este lovită de un val de căldură.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Temperaturile sunt atât de ridicate încât au cauzat deja moartea a peste 100.000 de lilieci, foarte mulți în timpul zborului, ceea ce i-a determinat pe localnici să spună că plouă cu lilieci.

Meteorologii au anunțat că temperaturile au atins 50 de grade Celsius, la doar un grad distanță de recordul din 1960.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unei agenții pentru protecția animalelor, Michael Beatty, valul de căldură a reprezentat o catastrofă pentru coloniile de lilieci din Queensland, el exprimându-și temerea că moartea atâtor lilieci va afecta ecosistemul. 

La rândul său, responsabilul cu sănătatea din Queensland a avertizat populația să nu atingă liliecii aflați pe pământ pentru a evita riscul infecției cu virusul liliacului australian (Australian bat lyssavirus – ABLV).

Însă nu numai liliecii au probleme din cauza căldurii. În orașul Winton, unul dintre locurile cele mai fierbinți din Australia, au fost descoperite „un număr mare” de canguri, papagali și struți emu morți tot din cauza caniculei.