Ploaie de lansari

Apropo.ro / 03.01.2006, 15:49
Ploaie de lansari
A trecut și anul 2005. Unii vor spune "ce bine!" iar alții își vor aduce aminte cu simpatie de acesta. Sfarșitul anului a adus muzicii o aglomerație infernala. Aproape toți artiștii au vrut sa lase ceva în urma pe acest an drept care am avut parte, în

A trecut și anul 2005. Unii vor spune „ce bine!” iar alții își vor aduce aminte cu simpatie de acesta. Sfarșitul anului a adus muzicii o aglomerație infernala. Aproape toți artiștii au vrut sa lase ceva în urma pe acest an drept care am avut parte, în ultimele saptamani, realmente, de o ploaie de lansari.

Se știe ca aceasta perioada, de sfarșit de an, este fructoasa din punctul de vedere al vanzarilor. Cei care au spart gheața lansarilor au fost baieții de la Paraziții. Au lansat albumul „Confort 3” cu surle și trambițe. Din pacate pentru ei, CNA-ul a fost și de aceasta data pe faza și le-a interzis la televiziuni ultimul single, „Praf”.

Se pare ca 2005 a fost anul hip-hop-ului în Romania. Nu a existat luna sa nu se lanseze cate o formație de acest gen sau vreo piesa noua, pe rime stradale.

Printre cei care au mai ales sfarșitul anului pentru a scoate un material nou sau pentru a ieși la lumina pentru prima oara se numara K-Gula care a avut parte de o un concert foarte bun de relansare pentru albumul „Schimbari”.

Sa nu uitam Trupa Verbal, care s-a lansat cu albumul „XXX”, scos în colaborare cu Puya. O formație underground cu un sound foarte dur.

Nici Da-Hood nu s-a lasat mai prejos și a revenit pe piața cu materialul „Secretul din Gradina”, scos într-o formula noua. Un album bunicel pe care baieții au adoptat un sunet nou.

Marea revenire a anului trecut a intrat însa în buzunarul foștilor „La Familia”, actualilor „Sișu și Puya”.

Sișu a fost eliberat, s-a reunit cu Puya și au scos de un maxi-single, „Pune-i la Pamant”. Se pare ca toți au dorit sa vina anul acesta cu ceva nou: gasim schimbari de sound și în acest material. Mai multe instrumente, mai multa muzicalitate. Cam acesta a fost capitolul hip-hop la care, cum spuneam am stat cel mai bine.

Citește mai multe despre cele mai importante lansari ale anului 2005 numai din

Tags: