Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt, în toată țara, de duminică până luni după-amiază

Apropo.ro / 10.05.2015, 09:00
 Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt, în toată țara, de duminică până luni după-amiază
Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt vor fi, de duminică după-amiază până luni după-amiază, la munte, în vestul, sud-vestul și centrul țării și, parțial, în restul teritoriului, potrivit unei informări transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Aversele vor avea, în unele zone, caracter torențial, vântul va avea intensificări de scurtă durată, iar local vor fi condiții de grindină, atenționează meteorologii.

Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat 30-40 de litri pe metru pătrat, în special în zonele montane, în Oltenia și Transilvania.

„Din după-amiaza zilei de duminica, 10 mai și până în partea a doua a zilei de luni, 11 mai, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta la munte, în vestul, sud-vestul și centrul țării și pe spații mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină”, se arată în informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

 

Informarea meteorologică intră în vigoare duminică, la ora 15.00 și este valabilă până luni, la aceeași oră.

Sursa: MEDIAFAX