Ploi torențiale, vijelii și grindină, până mâine seară. INFORMAREA transmisă de meteorologi

Apropo.ro / 06.05.2015, 13:00
Ploi torențiale, vijelii și grindină, până mâine seară. INFORMAREA transmisă de meteorologi
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia de miercuri seară de la ora 21.00 până joi la ora 21.00 instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Se vor produce ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a atenționat că de miercuri, ora 21.00, până joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

În noaptea de miercuri spre joi vor fi ploi și vijelii în special în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia și în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele montane.

În cursul zilei de joi, vor fi ploi și vijelii cu precădere în Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Oltenia.

Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de intervalul anterior. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales pe timpul zilei, cu precădere în centrul, sudul și estul țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea, local în Oltenia și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.  Vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 și izolat 30…40 l/mp. Noaptea cerul va deveni variabil și ploi slabe vor mai fi pe spații mici în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.
 

Citeste mai mult aici!