Plouă cu pește într-un oraș din Honduras (Video)

De: Gabriela Voicu / 05.07.2013, 12:30
Plouă cu pește într-un oraș din Honduras (Video)
În orășelul Yoro din Honduras plouă în fiecare an cu pește, iar asta se întâmplă de 100 de ani încoace.

În orășelul Yoro din Honduras plouă în fiecare an cu pește, iar asta se întâmplă de 100 de ani încoace. Străzile orășelului se umplu anual cu pește oceanic în lunile mai sau iunie. Acesta ar putea proveni de la 200 de kilometri depărtare, din Atlantic, dar oamenii de știință spun că tornadele nu transportă ce aspiră în plasa lor pe distanțe atât de mari.

Localnicii denumesc fenomenul straniu „Lluvia de peces”.

Mai mulți experți au încercat să explice fenomenul. Una dintre explicații ar fi că tornadele care se deplasează pe apă atrag în ele peștii, pentru ca apoi să le arunce în Yoro. Localnicii au și ei o explicație, care ține mai mult de legendă. Aceștia cred că „lluvia de peces” este un semn de binecuvântare venit din partea părintelui Jose Manuel Subirana, un misionar spaniol care a vizitat orășelul în anii 1860 și care s-a rugat pentru cei săraci și înfometați din regiune, cerându-i lui Dumnezeu să le asigure hrana.

Începând cu 1998, localnicii au organizat un festival care celebrează acest fenomen printr-o paradă și un carnaval. Data evenimentului variaza, de obicei fiind organizat la prima ploaie.