Plumb: Noua lege a salarizării, discutată cu misiunea FMI, BM și CE, în a doua jumătate a lui iunie

Apropo.ro / 04.06.2015, 15:00
Plumb: Noua lege a salarizării, discutată cu misiunea FMI, BM și CE, în a doua jumătate a lui iunie
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că noua lege a salarizării va fi discutată cu misiunea FMI, BM și CE, care va veni în a doua jumătate a lunii iunie la București, dar și cu sindicatele și ordonatorii de credite.

Întrebată în legătură cu stadiul noii legi a salarizării, Plumb a spus: „Deoacamdată suntem în analiză, în grup de lucru, pe această lege, vom avea și o discuție sau mai multe în cadrul misiunii FMI, BM și CE, care va veni în a doua jumătate a lunii iunie la București și bineînțeles că vom avea în continuare un dialog constant și consistent cu ordonatorii de credite, pentru că vorbim de sectorul bugetar, dar și cu reprezentanții sindicatelor din sectoarele de activitate bugetară”.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, preciza recent că se lucrează la noua Lege privind salarizarea în sistemul bugetar, propunerea fiind ca salariul minim pe economie să fie de 1.200 de lei din ianuarie 2016.

„Suntem, în momentul de față, în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog cu partenerii sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi din Guvern. Așa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 de lei, salariul minim pe economie, începând din ianuarie 2016, și cel mai mare va fi cel al președintelui, egal cu cel al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), egal cu al premierului, egal cu al președintelui Camerei Deputaților și cu cel al Senatului”, menționa Rovana Plumb.

Citeste mai mult aici!