PNL catre Stolojan: Nu va negociați bunele intenții!

Apropo.ro / 15.11.2006, 13:41
PNL catre Stolojan: Nu va negociați bunele intenții!
Cinci senatori PNL din rândul seniorilor partidului îi adreseaza o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan în care îi cer acestuia ca, daca este onest, sa accepte dialogul și sa nu inventeze pretexte pentru a-l bloca, iar daca are onoare sa nu își negocieze bunele

Cinci senatori PNL din rândul seniorilor partidului îi adreseaza o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan în care îi cer acestuia ca, daca este onest, sa accepte dialogul și sa nu inventeze pretexte pentru a-l bloca, iar daca are onoare sa nu își negocieze bunele intenții.

Scrisoarea, remisa miercuri agenției MEDIAFAX, este semnata de senatorii PNL Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu, Sanda Negroponte Tatarascu, Neagu Djuvara și Dinu Zamfirescu

Semnatarii precizeaza ca fac parte „nu dintr-o generație de sacrificiu, ci dintr-una sacrificata”. „Suntem cei care au aflat într-un mod brutal ce este comunismul și care au vazut fața hidoasa a dictaturii. Dar am supraviețuit. Iar odata cu noi, a supraviețuit și liberalismul care îi pune laolalta pe cei ca noi și pe cei ca dumneavoastra. Nu este un merit ca am suferit de pe urma sistemului, la fel cum nu este o vina ca ați facut parte din el”, se arata în scrisoare.

Cei cinci senatori liberali precizeaza ca, deși nu le-a fost ușor, au învațat sa priveasca cu luciditate trecutul și sa se preocupe de viitor. „Am lucrat pentru unificarea PNL și am cântarit bine toate deciziile pe care le-am luat, având în minte un singur obiectiv: sa redam valorilor liberale importanța pe care o merita în orice societate democratica și, prin aceasta, sa consolidam un partid liberal puternic și mai ales unit”, menționeaza aceștia.

Precizând ca privesc cu deosebita atenție întreaga dezbatere legata de posibila revenire a lui Stolojan în PNL, semnatarii afirma ca vad pe de-o parte ca acesta este dorit de unii colegi și respins de alții și ca le este, de asemenea, cunoscuta „ezitarea” fostului lider liberal în a accepta revenirea.

Mediafax