PNL vrea sa depuna luni proiectul votului uninominal

Apropo.ro / 20.06.2007, 15:31
PNL vrea sa depuna luni proiectul votului uninominal
PNL strânge semnaturi de la parlamentarii liberali pentru susținerea proiectului de lege privind votul uninominal și cere și PD și PSD sa faca un gest similar, liberalii intenționând sa depuna proiectul la Senat, la începutul saptamânii viitoare. "Partidul

PNL strânge semnaturi de la parlamentarii liberali pentru susținerea proiectului de lege privind votul uninominal și cere și PD și PSD sa faca un gest similar, liberalii intenționând sa depuna proiectul la Senat, la începutul saptamânii viitoare.

„Partidul Național Liberal, consecvent cu principiul introducerii votului uninominal, a demarat procedura de strângere a semnaturilor parlamentarilor PNL, care susțin acest proiect în calitate de inițiatori. Dorim sa depunem acest proiect de lege la Senat la începutul saptamânii viitoare”, se arata într-un comunicat remis, miercuri, agenției MEDIAFAX, de vicepreședintele PNL Mihai Voicu, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, ținând cont de faptul ca PNL, PD și PSD au anunțat ca au ajuns la un acord cu privire la susținerea proiectului de lege al Asociației Pro Democrația, liberalii invita grupurile parlamentare ale celorlalte partide sa demareze de urgența strângerea de semanturi pentru susținerea proiectului de lege.

„Este necesara strângerea semnaturilor, astfel încât proiectul sa fie depus în timp util, iar Biroul Permanent al Senatului sa poata sesiza Comisia pentru Cod Electoral. Comisia va lucra într-un ritm susținut pe timpul vacanței parlamentare pentru elaborarea avizului acestui proiect de lege”, precizeaza Voicu.

Mediafax