Poantă de 1 aprilie: Google Maps și-a schimbat design-ul (Video)

Apropo.ro / 02.04.2012, 15:20
În spiritul zilei de 1 aprilie, ziua internațională a păcălelilor, Google Maps și-a schimbat design-ul hărților într-unul similar jocurilor vechi pe 8 biți.

Ziua de 1 aprilie nu este o sărbătoare națională însă multe țări o celebrează ca fiind Ziua Internațională a păcălelilor și printre primele documente care leagă 1 aprilie de păcăleli datează din 1392 în lucrarea Canterbury Tales a lui Geoffrey Chaucer.

Dorind să celebreze această zi într-un mod unic și memorabil, Google a schimbat afișarea hărților din Google Maps cu hărți în stilul grafic al jocurilor pe 8 biți, precum celebrul Zelda.

Google nu s-a oprit aici și, pe lângă atracțiile turistice clasice (Turnul Eiffel, Taj Mahal, Piramidele din Egipt, Opera din Sydney, Palatul Buckingham etc.), a ascuns și diverse personaje extrase din cărțile de fantezie precum dragoni, cavaleri, wyverni, golemi, scorpioni, demoni și multe altele.

Trebuie menționat și faptul că în țările în care exista serviciul Street View, toate imaginile au fost transformate și ele în variante pe 8 biți.

Google Street View: Arcul de Triumf din București, în varianta pe 8 biți

Poanta acestora a fost atât de bine receptionată încât această variantă a rămas ca alternativă a hărților Google Maps și userii fac cereri și pentru variantele de navigație pe smartphone-urilor Android.

Pentru a accesa această variantă grafică a hărților Google Maps pe 8 biți, accesați Maps.Google.com, faceți o simplă căutare în bara de sus și veți observa în dreapta sus un buton pe care scrie „Quest” / „Aventură”.

Faceți click pe acel buton și spor la explorare.