Poate o persoană să fie hipnotizată împotriva voinței ei?

Apropo.ro / 31.05.2016, 00:00
Poate o persoană să fie hipnotizată împotriva voinței ei?
Hipnoza este un subiect fascinant pentru mulți oameni.

Vedem caăse întâmplă lucruri uimitoare atunci când hipnoza este efectuată pe alte persoane.

Faptul că o persoană este hipnotizată nu înseamnă că aceasta nu este conștientă de nimic. Persoana este conștientă, dar la un alt nivel. Aceasta se numește ” inconștient ” sau „subconștient ” de conștientizare.

Uneori în această stare de conștientizare, pentru că persoana hipnotizată este concentrată pe sarcina ei atat de intens, este capabilă să facă lucruri pe care nu le-ar putea face în mod normal.

Pentru ca o persoană să fie hipnotizată, aceasta trebuie să fie cooperantă, dornică și relaxată.

Hipnotizatorul îl poate convinge pe subiect să intre în „joc” sugerându-i acestuia că este obosit și somnoros. Ochii lui se vor închide, își va pierde interesul cu privire la lumea reală, va intră într-o stare de somn și va avea acces la informarea inconștientă.

Unul dintre lucrurile uimitoare care se întâmplă atunci când o persoană este hipnotizată este modul în care aceasta acceptă sugestii.

Prin acceptarea sugestiei din partea persoanei care hipnotizează, subiectul poate poate deveni surd, mut, orb sau poate efectua acte de ciudate.

Poate o persoană să fie hipnotizată împotriva voinței sau fără știrea ei?

Cel care este hipnotizat trebuie să coopereze cu hipnotizatorul, de aceea, este imposibil ca acest lucru să se facă împotriva voinței sale.