Podul pietonal circular din China (Poze)

Apropo.ro / 04.12.2012, 14:00
Chinezii au inaugurat un pod pietonal circular în orașul Lujiazui, fiind construit la circa 6 metri deasupra nivelului străzii.

Chinezii și-au mai construit un pod pietonal imens, ce se află la o înălțime de 6 metri deasupra nivelului străzii, în orașul Lajiazui, devenit un district de afaceri .

pod china

Acesta se arată extrem de util pentru pietonii care vor să evite aglomerația din trafic și statul la semafoare.

Podul face legătura între diferite puncte importante din oraș, clădiri cu birouri de afaceri, magazine, cafenele, etc. Pietonii au la dispoziție și scări normale, dar și scări rulante care îi urcă pe pod și îi coboară.

pod china

Arhitecții au dorit o construcție cu un design contemoran cu deschideri largi între coloane, întreg ansamblul integrându-se în peisajul futurist. Seara, podul este iluminat pentru a oferi o notă dramatică.

pod china

Cum era de așteptat, pe lângă utilitatea podului pentru localnici, el a devenit și un punct de atracție al zonei. Scara rulantă orizontală are înălțimea de 5,5 m și poate susține 15 pers care merg în paralel.

Și pentru a „lăuda” și autoritățile române că fac treabă bună pentru cetățeni, amintim de proaspăta inaugurare a străpungerii ce leagă Colentina de Pantelimon, unde se așteapă să circule zilnic 35.000 de mașini. Doar că lucrarea a durat șapte ani, pentru nici doi kilometri de pasaj rutier.

artera colentina/pantelimon

Investiția „Străpungere Doamna Ghica – Bulevardul Chișinau și pasaj suprateran peste calea ferată” leagă circulația în trei cartiere: Petricani, Colentina și Pantelimon și va ajuta traficul ce vine dinspre autostrada A3, atunci când autostrada spre Ploiești va fi „adusă” în București.