Poftiti la Bai !

Apropo.ro / 27.02.2002, 14:23
Poftiti la Bai !
Daca esti elev sau student poti sa-ti faci rezervare prin agentie si sa pleci la Baile Herculane. De ce tocmai aici ? Pentru ca e cea mai ieftina oferta la munte si pentru aveti ocazia sa descoperiti o zona cu peisaje foarte frumoase. Statiunea Baile-Herculane este o statiune

Daca esti elev sau student poti sa-ti faci rezervare prin agentie si sa pleci la Baile Herculane. De ce tocmai aici ? Pentru ca e cea mai ieftina oferta la munte si pentru aveti ocazia sa descoperiti o zona cu peisaje foarte frumoase.

Statiunea Baile-Herculane este o statiune balneara, situata pe Valea Cernei, la 19 km de Orsova si 41km de Drobeta Turnu Severin. Este la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti : D.N. 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti – Timisoara – Moravita. Puteti sa ajungeti in statiune si cale fluviala, adica pe Dunare, fie dinspre est : Sulina – Galati – Drobeta Turnu Severin – Orsova, fie dinspre vest : Viena – Budapesta – Belgrad – Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international).

Statiunea Baile-Herculane este integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Altidudinea de 160 m, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia, îi confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.

Puteti sa vedeti izvoarele termale, sau sa va plimbati pe valea adapostita de munti, de o frumusete aparte. Daca aveti, Doamne – fereste si probleme cu spatele, va trageti un program de masaj ( nu tailandez ), la sanatoriile din zona.

Pe seara iesiti la restaurant sau prin baruri, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. – sau faceti o drumetie sau o excursie in statiune si pe valea Cernei.

Unde sa va cazati ?

La hotel Hercules, Afrodita, Diana, de 2 stele, sau la Apollo, de o stea. La toate hotelurile gasiti grup sanitar in fiecare camera, apa calda si caldura.

La Diana, Hercules si Afrodita gasiti loc in camera dubla, la 172.500 de lei de persoana si puteti sa mancati la restaurantel din incinta hotelurilor.

La Apollo, gasiti loc in camera dubla sau tripla, la 126.500 de lei si 115.000 de lei. Hotelul are o arhitectura de secol 19 : e de doua etaje, cu camere inalte. Dar nu are restaurant propriu. Masa se poate lua la Grota Haiducilor sau la Cazino. ( Ceaiul este 2000 de lei, ciorba vreo 10 – 11 mii de lei, cartofii prajiti 12.000 de lei etc. )

Ca sa va fie mai simplu, luati de la hotel bonuri valorice si comandati in functie de ele.Oricum, in tariful de cazare este inclus si micul dejun.

Rezervari va puteti face prin Argirom International. Telefonul la care sa sunati este : 312.42.39 / 312.42.40.

Andra Miron