Poftiti la cozonac secuiesc !

Apropo.ro / 26.02.2002, 13:28
Poftiti la cozonac secuiesc !
Daca va doriti de mai mult timp sa mergeti in Harghita si sa cunosteti obiceiurile rurale secuiesti, acum aveti ocazia sa faceti o vizita in zona. Am gasit pentru voi un loc deosebit de petrecere a catorva zile de vacanta : in complexul Praid. Cel mai bine ar fi sa va strangeti vreo 20 de

Daca va doriti de mai mult timp sa mergeti in Harghita si sa cunosteti obiceiurile rurale secuiesti, acum aveti ocazia sa faceti o vizita in zona. Am gasit pentru voi un loc deosebit de petrecere a catorva zile de vacanta : in complexul Praid.

Cel mai bine ar fi sa va strangeti vreo 20 de persoane, ca sa fie preturile mai mici.

Cand ajungeti la Praid, puteti sa va cazati intr-una din vilele omologate de Ministerul Turismului, de o stea si de doua stele. Puteti sa stati in camere cu doua paturi, cu o baie la doua-trei camere. La fiecare vila gasiti apa calda, intrare separata pentru gaze si loc pentru parcare auto.

La vilele de doua stele, preturile sunt de 4 dolari, pe noapte, pentru cazare in camera dubla, pe noapte, de 6 dolari, pentru cazare si demipensiune si de 9 dolari pentru pensiune completa.

In plus, daca vreti sa va uitati la televizor, sa stiti ca aveti televiziune prin cablu, iar daca vreti sa vorbiti la telefon ( si vi s-a stricat mobilul ), gasiti telefon in fiecare vila.

Masa o luati la restaurantul Casa Telegdy, unde puteti incerca din fiecare fel de mancare secuiesc, cate putin. Restaurantul este mare, cu o capacitate de 100 de locuri. Masa se serveste in regim de demipensiune, pensiune completa, sau la comanda.

Ce puteti sa faceti la Praid ?

Sa admirati peisajul, sa mergeti la pescuit si apoi sa participati la o seara folclorica, cu muzicanti si tot tacamul, cu cina pescareasca la pastravaria din Campul Cetatii ( asta va costa 8 dolari de persoana ), sau puteti sa faceti o vizita la stana, cu foc de tabara si program folcloric. Aici puteti sa faceti si un picnic cu palinca, mici, pui fript si vin. ( asta va costa 11 dolari, de persoana ).

Daca nu va tenteaza nimic de mai sus, poate ati prefera sa mergeti la o seara folclorica, cu cina la restaurant si cu muzicanti locali. ( 7 dolari, de persoana ).

Vi se pot servi renumitii cozonaci secuiesti ” kurtos kalacs „, asortati cu palinca sau cocktail de padure. ( 2 dolari, de persoana ).

Sau, daca sunteti pasionat de mancare si bautura bune, mergeti la degustare de branza si de vinuri. ( 4 dolari, de fiecare, de persoana ).

Daca vreti sa va faceti rezervari, intrebati la Intertour.

Andra Miron