Poftiti la masa, printre morminte

Redacția / 22.09.2008, 12:16
Nici mort se pare ca nu iti mai gasesti linistea, asta cel putin se poate intampla doar in India.

Nici mort se pare ca nu iti mai gasesti linistea, asta cel putin se poate intampla doar in India.

In India moartea este o parte a vietii, iar un restaurant din vestul Indiei o face parte, pe langa parte a vietii, si parte a pranzului.

VEZI FOTO

Restaurantul New Lucky din Ahamadabad este cunoscut pentru ceaiul cu lapte, painea prajita cu unt…toate servite printre morminte. Mesele restaurantului sunt asezate printre morminte.

Oamenii care pasesc pragul restaurantului nu sunt deranjati de morminte, ci din contra stau si discuta subiectele fierbinti ale zilei din ziare, discuta despre politica iar cuplurile indragostite vin si servesc masa. Lumanarile aprinse intretin doar ambianta localului.

Krishan Kutti Nair, proprietarul, si-a ridicat restaurantul, in 1950, peste un cimitir musulman foarte vechi, insa nu stie si cine se afla acolo ingropat. Mormintele sunt doar ridicaturi de ciment care nu ocupa prea mare spatiu.

"Afacerea merge bine de cand am si mormintele in incinta. De altfel, mormintele sunt si atractia principala", declara Krishnan. Tot acesta declara ca in India cimitirele nu sunt considerate locuri inspaimantatoare si reci, mai ales ca in literatura indiana nu exista povesti cu fantome sau horror, asa ca pentru ei nimic din acestea nu provoaca teama.