Pogea: Numarul firmelor radiate nu are legatura cu impozitul minim

Apropo.ro / 30.04.2009, 15:29
Pogea: Numarul firmelor radiate nu are legatura cu impozitul minim
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat azi ca numarul de radieri reflecta evolutia normala a pietei

Numarul de firme radiate in acest an din Registrul Comertului nu este determinat de introducerea impozitului minim, ci reflecta evolutia normala a pietei, inregistrata si in anii anteriori, a declarat azi ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Faptul ca radierile din acest an sunt puse pe seama unui impozit care nici nu s-a aplicat arata inca o data populismul ieftin. Nu are nicio legatura cu impozitul minim faptul ca in doua luni s-au radiat 4.000 de firme. In ultimii ani s-au radiat zeci de mii, inainte de criza, in ani de boom economic. Accesta este viata firmelor, unele se se nasc, altele mor. Nu este decat o speculatie si se vede ca a inceput campania electorala. Impozitul minim nu s-a aplicat inca, deci nu are nicio treaba cu radierea", a spus Pogea.

Conform datelor transmise, miercuri, de Oficiul National al Registrului Comertului, numarul cererilor depuse la Registru, in perioada 1-27 aprilie, pentru suspendarea temporara a activitatii, dizolvarea si radierea voluntara a crescut de peste trei ori fata de acelasi interval din 2008, la 5.763 de solicitari.

Citeste declaratia ministrului de Finante, la Mediafax.