Poli AEK Timișoara – Apulum Alba Iulia, scor 4-3

Apropo.ro / 14.03.2004, 14:17
Poli AEK Timișoara - Apulum Alba Iulia, scor 4-3
Echipa Poli AEK Timișoara a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-3), formația Apulum Alba Iulia, într-un meci din etapa a XVI-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX. Poli AEK Timișoara - Apulum Alba Iulia 4-3 (1-3) Au marcat:

Echipa Poli AEK Timișoara a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (1-3), formația Apulum Alba Iulia, într-un meci din etapa a XVI-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poli AEK Timișoara – Apulum Alba Iulia 4-3 (1-3)

Au marcat: Balace ’16, C.Prodan ’71, Oprea ’77, A.Dumitru ’90 / Galdean ’19, Paleacu ’22, T. Moldovan ’28.

Stadion: „Dan Paltinișanu”

Spectatori: 30.000

Cartonașe galbene: Balace ’83 / Miclea ‘4, Țurcaș ’20, Maier ’75

Arbitri: Alexandru Deaconu – Miclos Nagy, Irina Mîrț – Florin Marcu

Observatori: Octavian Goga, Patrițiu Abrudan

Componența echipelor:

Poli AEK: Grigore – Dumitru, Batrînu, Ir.Voicu, Șoltuz, Poenaru – Balauru (Oprea ’47), Silvașan, Buia (Voicu ’83), Vancea (Prodan ’59) – Balace. Antrenor: Basarab Panduru.

Apulum: Țurcaș – Jercalau, C. Ciobanu, D. Miclea, Popescu, N. Grigore – Galdean (Stanciu ’90+1), T. Moldovan, Iurișniți, Maier (Vascko ’81), Paleacu. Antrenor: Aurel Șunda.

Declarații dupa meci:

Roco Sandu (antrenor secund Poli AEK): „Meciul acesta a fost o mostra a ceea ce înseamna fotbalul. A fost o victorie care a scos în evidența nu neaparat calitațile fizice, cît caracterul jucatorilor. A fost și o victorie a publicului”.

Aurel Șunda (antrenor principal Apulum): „A fost un meci pe care l-am fi putut cîștiga, dar orice tactica am aplica, nu vom obține un rezultat bun daca vor persista greșelile personale. Echipa gazda, cu ajutorul publicului, a crezut în victorie pîna la sfîrșit. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai aproape de ceea ce s-a petrecut pe teren. Este prima oara cînd mi se întîmpla sa pierd dupa ce am condus cu doua goluri diferența”.

– Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din atentatul de joi de la Madrid.

– În minutul 20 al partidei, Silvașan (Poli AEK) a ratat un penalti.

– În minutul 50, arbitrul Alexandru Deaconu a oprit jocul timp de patru minute, din cauza fumului provocat de torțele aprinse de cele doua galerii.

– Președintele Poli AEK Timișoara, Anton Doboș, a declarat, dupa meci, ca gruparea sa va renunța la inițialele AEK, din dorința suporterilor. „De acum va fi Poli Timișoara. La pauza, eram singurul nebun care credea ca vom cîștiga”, a spus Doboș.

– La meci au asistat, printre alții, primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele FC Apulum, Viorel Malușel, și președintele Consiliului de Administrație al gruparii Apulum, Emanoil Savin.

Mediafax