Poli Timișoara – UTA Arad, scor 2-0

Apropo.ro / 19.11.2006, 16:30
Poli Timișoara - UTA Arad, scor 2-0
Echipa Poli Timișoara a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formația UTA Arad, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. În minutul 16 al partidei, jucatorul formației UTA, Valentin Simion, a fost eliminat de pe

Echipa Poli Timișoara a învins, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formația UTA Arad, într-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În minutul 16 al partidei, jucatorul formației UTA, Valentin Simion, a fost eliminat de pe teren, pentru un fault asupra lui Sorin Radoi.

Echipa Poli Timișoara a deschis scorul în minutul 25, prin Mihaița Pleșan, care a primit o pasa în fața porții de la Gigel Bucur.

Echipa gazda și-a marit avantajul în minutul 73, prin Gueye Mansour, care a trimis în poarta de la 5 metri o minge bâlbâita în careu dupa executarea unei lovituri libere.

Poli : 12. M. Oprea – 21. Olah, 4. McKain, 23. Cânu, 13. Emeghara – 5. Alexa, 6. Balace, 14. S.Radoi, 10. Pleșan (6. Izvoranu ’67) – 15. A. Cristea (24. Mansour ’46). 18. G. Bucur (7. Grigorie ’79). Antrenor: Alin Artimon.

UTA: 30. D. Tudor – 16. A. Rusu, 24. Balint, 6. Chirița, 3. Vasiljevici – 11. Hidișan (8. Oncica ’88), 10. Milosavlevici, 9. V. Simion, 7. Apostu – 19. Danalache, 20. B. Mara (13. Coțan ’79). Antrenor: Marius Lacatuș.

Cartonașe galbene: Alexa ’23, Izvoranu ’66 / Milosavljevici ’36, Danalache ’40

Cartonaș roșu: Simion ’16

Partida a fost arbitrat de Augustus Constantin, ajutat la cele doua linii de Octavian Șovre și Corneliul Fecioru. Rezerva a fost Viorel Sandu.

Observatorii partidei au fost Gheorghe Nedelescu și Constantin Ștefan.

La meciul disputat pe stadionul Dan Paltinișanu au asistat aproximativ 30.000 de spectatori, dintre care 2.500 au fost susținatori ai echipei aradene. Galeria echipei timișorene a pregatit o coregrafie cu placuțe în culorile alb, violet și negru, din care au format anul „1921”, ce reprezinta anul în care s-a înființat gruparea Poli. Suporterii lui Poli au confiscat un banner al galeriei UTA, „Red Fighters”, pe care l-au rupt, iar un altul, cu mesajul „AntiViola”, a fost pus, cu scrisul invers, pe un gard.

Galeria echipei Poli Timișoara a mai afișat urmatoarele bannere: „Umbra Timișoarei (semnul unei sageți) Arad”, „Liberty Parade”, literele „arad” fiind scrise cu alte caractere, „Nu-i român ca banațeanu, nici țaran ca aradeanu”.

La rândul lor, fanii aradeni au afișat bannere cu mesajele: „Începutul anului studențesc, pentru peluza voastra un real succes”, „Ciao Claudio”, „Culoarea voastra mult iubita, pe centura des întâlnita”, „Aveți embleme stilizate și jucatori de alta naționalitate”, „Șase decenii am aniversitat, când voi v-ați înființat”, „Voi patru ani de la înființare, noi șase titluri naționale”.

Suporterii timișoreni au scandat pe tot parcursul meciului „UTA în B”.

Înainte de începerea partidei au avut loc incidente violente între galeriile celor doua echipe, care s-au soldat cu ranirea câtorva suporteri ai formației UTA și a unui jandarm, transportați la spital.

De asemenea, un suporter de la UTA a leșinat înainte de meci, dar nu din cauza conflictului dintre fani, fiind luat de ambulanța.

Mediafax