Polirom

Apropo.ro / 03.07.2007, 17:49
Polirom
Raiul gainilor Dan Lungu Una dintre cele sapte carti cu care a debutat programul "Voteaza literatura tanara!", un roman apreciat deopotriva de criticii romani, cat si de cei straini - cartea a fost tradusa in Franta (Le paradis des poules, Éditions

Raiul gainilor
Dan Lungu

Una dintre cele sapte carti cu care a debutat programul „Voteaza literatura tanara!”, un roman apreciat deopotriva de criticii romani, cat si de cei straini – cartea a fost tradusa in Franta (Le paradis des poules, Éditions Jacqueline Chambon), in Austria (Residenz Verlag); in foarte scurt timp, urmeaza sa apara si in Slovenia.

Iubirea omeneasca
Andrei Makine

Cartea este o replica fictionala menita sa-i reduca la tacere pe teoreticienii „crizei umanismului contemporan. Protagonistul cartii, Elias Almeida, este un revolutionar angolez care, confruntat cu aspectele cele mai sumbre ale istoriei ultimei jumatati a secolului XX, isi pastreaza increderea in puterea mantuitoare a dragostei. Narata in stilul sobru si rezervat specific lui Makine, Iubirea omeneasca este o poveste despre frumusetea nascuta din adincul, si in pofida ororii.

Picpus
Georges Simenon

Desi avertizata asupra intentiilor criminale ale misteriosului Picpus, politia nu poate impiedica uciderea unei ghicitoare, „domnisoara Jeanne”, gasita moarta in propriul apartament. La locul faptei, Maigret descopera, incuiat in bucatarie, un domn in virsta care sustine ca nu stie nimic despre crima. Comisarul inclina de la bun inceput sa creada in nevinovatia batrinului Le Cloaguen, fost medic, pe care sotia il declara nebun. Picpus se dovedeste repede a fi doar o plasmuire, numai ca, intre timp, enigmaticul Le Cloaguen a disparut de acasa… Urmindu-si, ca intotdeauna, intuitia, Maigret va izbuti sa deznoade singur itele unei complicate afaceri de inselatorie si santaj in care cinismul si lacomia au dus in cele din urma la crima.

Grupurile in organizatii
Petru Lucian Curseu

Volumul realizeaza o incursiune in domeniul grupurilor organizationale pornind de la teoriile stiintifice care au abordat problematica grupurilor sociale restrinse si de la cele mai importante metode de cercetare a dinamicii de grup. Prin abordarea unor teme aflate in centrul psihologiei sociale, Grupurile in organizatii se adreseaza cercetatorilor si studentilor de la facultatile de profil, iar prin analiza factorilor ce influenteaza efectivitatea grupurilor, ii are in vedere pe managerii si specialistii din mediul de afaceri.

Secretele longevitatii
Gary Small, Gigi Vorgan

Autorii, specialisti in medicina preventiva si antiimbatrinire, ne propun opt strategii pentru o viata lunga si sanatoasa, ce ne vor ajuta sa aratam si sa ne simtim mai tineri. Cartea combina eficient metodele traditionale – o atitudine pozitiva, gimnastica mintii, exercitiile fizice, dietele – cu tratamentele moderne – lipoaspiratia, mezoterapia, microdermoabraziunea, liftingul facial -, incluzind si un ghid al medicamentelor pentru prevenirea si tratarea celor mai comune afectiuni cardiace, neurologice sau de nutritie.

Tags: