Polițele RCA 2015, noi reguli

De: Carmen Ulian / 15.01.2015, 12:00
Polițele RCA 2015, noi reguli
Autoritatea de Supraveghere Financoară (ASF) a eliminat din legislație obligația asigurătorilor de a stabili tarife de primă pentru polițele RCA astfel încât să fie acoperite toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor de asigurare pe acest segment.

Totodată, tarifele de primă nu vor putea fi modificate decât după minimum 6 luni (față de 12 luni anterior), cu excepția indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri (articolul 21, alineatul 5).

Amendamentele aduse Normei RCA nr.23/2014 vor intra în vigoare la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

„Este o primă măsură destinată normalizării situației în cazul tarifelor RCA; flexibilizăm cadrul de reglementare pentru a oferi societăților de asigurare libertatea de a își optimiza portofoliile și de a atenua diferențele mari existente în acest moment” a declarat dl. Mișu Negrițoiu, Președintele ASF.

Conform angajamentelor asumate față de Parlamentul României, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va prezenta, până la sfârșitul lunii februarie a acestui an, concluziile analizei cuprinzătoare pe care o efectuează pe segmentul polițelor RCA, precum și soluțiile pe care le consideră adecvate.