Polițele RCA nu se scumpesc. Deocamdată!

De: Marian Andrei / 21.03.2012, 17:00
Polițele RCA nu se scumpesc. Deocamdată!
Prețul polițelor la asigurările auto obligatorii de răspundere civilă (RCA) nu va crește în următoarea perioadă, a declarat președintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu.

Potrivit lui Buzoianu, discuțiile despre creșterea prețului polițelor vor începe în lunile mai-iunie, în funcție de evoluțiile din piață.

„Având în vedere modul de desfășurare a acestor activități de asigurare, cu două vârfuri, în iunie și decembrie, mi-e greu să anticipez o dată pentru o posibilă majorare de tarife. Mă aștept la o discuție la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. În ultimii ani a fost invocată posibilitatea majorării tarifelor la polițele RCA, dar s-a întâmplat ca acestea chiar să scadă”, a arătat Buzoianu.

Totuși, președintele CSA a arătat că există „o presiune” asupra asiguratorilor pentru majorarea – nivelul ridicat al daunelor plătite de societăți.

În sistemul de asigurări, tarifele sunt stabilite în mod liber de către companii, iar în funcție de reglementările naționale acestea au sau nu obligația de a notifica autoritatea de control, care în cazul României este Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.