Poliția a arestat 25 de hackeri bănuiți că ar face parte din gruparea Anonymous

Apropo.ro / 29.02.2012, 17:35
Poliția a arestat 25 de hackeri bănuiți că ar face parte din gruparea Anonymous
Polițiști din America Latină și din Europa au reținut 25 de hackeri, bănuiți că ar fi membri ai grupării Anonymous, conform Interpol.

Conform BBC, hackerii au fost ridicați din Argentina, Chile, Columbia și Spania, iar autoritățile au sesizat peste 250 de calculatoare și telefoane mobile.

Cei 25 de hackeri sunt bănuiți că ar fi spart site-uri din Columbia și Chile și Interpol a raportat că imediat ce au fost efectuate arestările, site-ul lor a fost atacat din mai multe direcții.

Vârstele celor arestați variază între 17 și 40 de ani, iar dintre cei arestați în Spania, doi au fost eliberați pe cauțiune (unul fiind minor).

Wikileaks a publicat, luni, un pachet mare de email-uri ale unei companii private de securitate, fără a menționa vreo implicare a grupării Anonymous, însă hackerii au precizat că ei au spart serverele și au trimis către Wikileaks documentele.

Interpol, care este o prescurtare pentru „International Criminal Police Organization” coordonează acțiuni internaționale ale Poliției și, având în vedere aria extinderii grupării Anonymous, comunicarea internațională între organele legii este necesară pentru identificarea celor bănuiți că au încălcat legea.

De asemenea, gruparea Anonymous este considerată drept o amenințare și de către Alianța Nord-Atlantică.