Politia a inceput evacurea taberei Occupy Wall Street din New York

Apropo.ro / 15.11.2011, 10:25
Politia a inceput evacurea taberei Occupy Wall Street din New York
Politia a inceput sa evacueze in aceasta dimineata manifestantii impotriva Wall Street din Liberty Square, piata din New York unde a inceput miscarea de protest.

Actiunea politiei a inceput in jurul orel locale 1:00 (8:00, ora Romaniei), cand celor aproximativ 200 de protestatari care se aflau in Zuccotti Park le-au fost inmanate notificari ale proprietarului prin care li se cerea acestora sa paraseasca parcul in vederea igienizarii.

Poterivit postarilor de pe Twitter, politia a efectuat mai multe arestari, inclusiv un reporter al New York Times, in timp ce tot mai multi sustinatori ai miscarii se indreapta inspre parc, in incercarea de a zadarnici actiunea autoritatilor.

Nu este sigur daca protestatarilor li se va permite revenirea in acest loc, devenit simbol al luptei impotriva sistemului bancar. Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a declarat ca evacuarea este „temporara„, in timp ce alte surse arata ca revenirea va fi permisa, dar fara corturi sau alte bunuri personale.

Liberty Square (Zuccotti Park), a devenit, din 17 septembrie, „sediul” Occupy Wall Street si locul de nastere a 99 la suta din miscarea care s-a extins in toata tara si in lume.