Poliția cehă a confiscat un milion de litri de alcool de contrabandă

De: Marian Andrei / 22.05.2013, 15:30
Poliția cehă a confiscat un milion de litri de alcool de contrabandă
Poliția cehă a descoperit un depozit subteran în care se găseau un milion de litri de alcool - una dintre cele mai mari capturi de alcool de contrabandă din toate timpurile.

Descoperirea a venit ca urmare a cercetărilor demarate în septembrie anul trecut, atunci când 45 de persoane au murit din cauza băuturilor contrafăcute care conțineau alcool metilic, iar Guvernul a fost obligat să interzică, timp de câteva săptămâni, vânzarea tuturor băuturilor alcoolice.

Un purtător de cuvânt a declarat că poliția a găsit alcoolul în câteva centre industriale dezafectate de lângă Ostrava, în centrul Cehiei.

Alcoolul era ascuns în rezervoare subterane, acoperite cu un strat de beton de doi metri, autoritățile fiind nevoite să folosească buldozere, pickhammere și dispozitive de tăiat oțelul pentru a putea accesa aceste rezervoare.

Purtătorul de cuvânt a arătat că, până acum, nu a fost acuzat nimeni  în legatură cu această descoperire care ar fi produs un prejudiciu statului de 12 milioane de euro doar din neplata taxelor.