Poliția chineză are un nou loc de antrenament: o casă bântuită

De: Marian Andrei / 01.08.2013, 16:15
Poliția chineză are un nou loc de antrenament: o casă bântuită
Strategii poliției chineze au descoperit o nouă metodă de a-i antrena, atât fizic, cât și psihologic, pe noii recruți: pentru a promova, aceștia trebuie să facă față într-o casă bântuită.

Recruții sunt astfel pregătiți nu munai pentru a face față infractorilor reali, ci și pentru a avea curajul de a înfrunta morții și elementele supranaturale.

Folosind o casă abandonată și elemente de recuzită înspăimântătoare, programul de antrenament începe la căderea întunericului. După un minut de studiu al casei, „înarmați” doar cu o lanternă, recruții trebuie să „supraviețuiască” tuturor obstacolelor, să găsească camera de control și să dezactiveze mecanismele care acționează recuzita.

„După numai trei pași, lumina lanternei a scos la iveală un schelet”, scrie un jurnalist căruia i s-a permis intrarea în această casă. „Brusc, a început să bată vântul și să  fulgere, în timp ce un alt schelet atărna în ploaie. După aceea am auzit o femeie plângând și, imediat, chicotind. Când m-am întors, cadavrul unei femei cu părul lung, îmbrăcată în alb, era agățat de un copac”.

Această metodă de antrenament a fost concepută special pentru recruții născuți după 1980, atunci când a fost introdusă regula unui singur copil,  aceștia fiind mai „răsfățați” de părinți.

Explicația unui astfel de centru de antrenament este dată de unul dintre șefii poliției, Zhigang Xia: „Casa generează tensiune, frică și incapacitate de concentrare. Antrenamentul în astfel de condiții are rolul de a îmbunătăți echilibrul psihologic al soldaților”.