Politia din Manhattan se confrunta cu o noua dilema: infractorii grasi

Apropo.ro / 26.08.2011, 16:30
Politia din Manhattan se confrunta cu o noua dilema: infractorii grasi
Politistii New Yorkezi se confrunta cu o mare dilema: le este extrem de dificil sa gaseasca infractori foarte grasi care sa ii alinieze la indentificare atunci cand exista martori la unele crime comise de ei.

O curte de apel din New York, SUA, a casat o condamnare impotriva Eric Kenley, care fusese insarcinat cu condusul masinii de evadare in doua jafuri ce au avut loc in centrul Manhattan-ului in 2007.

Kenley este un tip mare de 1,90 metri inaltime, cantarind peste 180 de kilograme si, ca atare, se potriveste descrierilor martorilor oculari care l-au vazut la locul crimelor: „Un tip mare, gras si negru„.

Cand a venit vorba sa il identifice intr-o linie de suspecti, la politie, politistii s-au confruntat cu provocarea de a gasi alti barbati mari, grasi si negri care sa stea alaturi de Kenley.

„Desi ceilalti din aliniere erau oameni masivi, a existat o diferenta vizibila intre inculpat si ceilalti”, a declarat hotararea curtii de apel.

„Nu dorim sa sugeram ca politistii sunt obligati sa gaseasca oameni extrem de grasi pentru a fi aliniati in fata martorului si noi recunoastem dificultatile practice care sunt implicate in acest sens” au mai declarat oficialii.

Kenley, care a servit deja 24 de ani de condamnare pentru o crima comisa in 1981, se va confrunta cu rejudecarea cazului printr-o alta procedura care nu va implica identificarea sa alaturi de alti suspecti, de catre martor.