Poliția din Marea Britanie va avea acces la conversațiile online

Apropo.ro / 03.04.2012, 14:00
Poliția din Marea Britanie va avea acces la conversațiile online
Miniștrii din Marea Britanie vor să introducă o lege nouă care să permită polițiștilor să monitorizeze conturile de e-mail și activitatea pe rețelele sociale ale cetățenilor.

Poliția și alte forțe de securitate vor putea să identifice membrii și perioadele unor anumite conversații, însă nu vor avea acces la conținutul conversației propriu-zise, declară publicația The Guardian.

Furnizorii de servicii de internet (ISP) vor colecta datele abonaților și le vor înainta, la cerere, organelor abilitate.

Oficialii încadrează aceast viitor pachet de legi ca o armă nouă în lupta împotriva terorismului.

„Este vital ca poliția și forțele de securitate să poată obține informații de comunicare sub anumite circumstanțe pentru a investiga diverse crime sau acte de terorism și să protejeze publicul larg”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de imigrări și pașapoarte din Marea Britanie, Home Office.

Deși este un subiect extrem de controversat, mulții fiind de părere că le sunt încălcate drepturile la intimitate, regina Elizabeth II este așteptată să țină un discurs despre aceste schimbări la începutul lunii mai.