Politia italiana aresteaza 25 de romani de etnie roma

Apropo.ro / 11.12.2007, 14:39
Politia italiana aresteaza 25 de romani de etnie roma
Politia italiana a aresta 25 de romani de etnie roma, acuzati de trafic de minori, furturi, talharii, practicarea jocurilor de noroc si camata.

Politia italiana a arestat, intr-o operatiune desfasurata in Italia si Romania, 25 de romani de etnie roma, acuzati de trafic de minori, furturi, talharii, practicarea jocurilor de noroc si camata, care obtineau din aceste activitati castiguri zilnice de pana la o mie de euro.

Operatiunea politiei din Milano, desfasurata in orasele Milano, Pavia si Craiova, a dus la anihilarea unei retele de romi romani care actionau in Milano, Venetia, Pescara, Ancona si Bologna, relateaza site-ul TG5.

Ancheta a fost demarata dupa inmultirea sesizarilor legate de furturi si talharii comise de minori straini, in apropierea garii centrale din Milano.

Politistii au stabilit ca minorii exploatati erau in numar de 34 si ca fusesera introdusi ilegal in Italia. Potrivit anchetatorilor, fiecare dintre cei 25 de adulti arestati obtinea de pe urma activitatilor ilegale desfasurate un castig zilnic cuprins intre 500 si 1.000 de euro.