Politia RATB in actiune

Redacția / 17.10.2006, 11:36
Politia RATB in actiune
S-a constituit o noua divizie pentru protectia cetatenilor care merg cu transportul in comun, anunta site-ul ratb.ro. 130 de politisti "special antrenati pentru a actiona in aglomeratie" sunt constituiti in patrule mixte cu echipele de controlori. "Scopul acestei structuri de


S-a constituit o noua divizie pentru protectia cetatenilor care merg cu transportul in comun, anunta site-ul ratb.ro. 130 de politisti „special antrenati pentru a actiona in aglomeratie” sunt constituiti in patrule mixte cu echipele de controlori.

„Scopul acestei structuri de politie este asigurarea si mentinerea ordinii publice in cadrul transportului in comun, protejarea vietii si bunurilor calatorilor, asigurarea integritatii vehiculelor si, nu in ultimul rand, protectia personalului de bord”, sustine sursa citata.

Traseele si impartirea pe echipe se hotarasc in fiecare dimineata in baza unui program stabilit de comun acord cu R.A.T.B. Asadar, nu va asteptati sa se deplaseze unde sunt probleme – daca nu e in grafic, nu se intampla.

Cadrele „Politiei pentru protectia transportului public” sunt imbracate civil si vor actiona si in razii pe traseele periferice ale RATB. Desigur, cand vor intalni pe trasee de genul 102 mai multi infractori decat calatori vor cobori la prima, asteptand urmatoarea masina.

Si ca sa stiti unde se duc o parte din banii de pe abonament aflati ca RATB „asigura un spatiu corespunzator intr-una din unitatile sale, in vederea constituirii si organizarii acestei formatiuni de politie si acorda dreptul de a circula gratuit pe vehiculele R.A.T.B. personalului alocat acestei misiuni”. Si cu toate astea parca nu iti vine sa protejezi „transportul public” doar pentru un abonament.

Andreea Iancu