„Politică şi delicateţuri” cu umor negru. Dan Negru.

De: Nicoleta Nicolae / 23.04.2016, 06:00

„Politică şi delicateţuri” cu umor negru. Dan Negru.
Mircea Dinescu îl ospătează pe simpaticul prezentator tv în emisiunea din 24 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. În meniu: „fruct de mare de apă dulce”.

În ediţia de Florii a emisiunii Politică şi delicateţuri, invitatul lui Mircea Dinescu este bănăţeanul Dan Negru, „spaima blondelor din România”, cum îl numeşte cu umor poetul, alături de care găteşte raci şi icre de ştiucă, fiind ultima duminică înainte de Paşti şi dezlegare la peşte. Ca de obicei, Mircea Dinescu ne aşteaptă în faţa micilor ecrane şi pe 24 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.
Pus pe glume şi inspirat din emisiunile musafirului său, Dinescu îl leagă la ochii şi îl convinge să bage mâna într-o pungă de unde să scoată „legume”, dar în care, de fapt, sunt… raci vii! Fără să bănuiască ce i se pregăteşte, Negru trage o spaimă sănătoasă când atinge vietăţile. Amuzat, Dinescu îi arată cum se curăţă racii şi îi prepară un fel de mâncare pe care nu l-a mai făcut până acum: „fruct de mare de apă dulce”. Mai exact, o vânătă coaptă, peste care pune picioruşe şi cozi de raci, capere şi nelipsita zeamă de portocală, pe care o numeşte „drogul” său. „Tocmai pentru că am pornit de la stilul lui de a speria domnişoarele cu tot felul de gândaci, am zis să-i fac un animăluţ dintr-o vânătă coaptă cu picioare şi cozi de raci”, explică poetul.
În tot acest timp, musafirul nu stă degeaba, ci amestecă sârguincios icrele de ştiucă şi ascultă instrucţiunile gazdei sale. „Mâncarea la Dinescu e ca un jam session de jazz, niciodată nu iese la fel”, se amuză el.
Aşezaţi la masă, în cramă, cei doi deapănă amintiri şi vorbesc despre televiziune, iar din când în când sunt întrerupţi de Taraful Mahalaua Veche şi muzica lui colorată şi veselă.