Poloistii sunt tot mai aproape de Olimpiada

De: Mirel Mircea / 04.03.2008, 10:18
Poloistii sunt tot mai aproape de Olimpiada
Nationala de polo a Romaniei este foarte aproape de a reusi calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Nationala de polo a Romaniei este foarte aproape de a reusi calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Romania a invins, ieri, Rusia, detinatoarea medaliei olimpice de bronz, cu scorul de 11-8 (3-2, 5-3, 3-1, 0-2), in cel de-al doilea meci din cadrul turneului preolimpic de la Oradea.

Pentru Romania au marcat Dina si Iosep, cate 3, Radu si Negrean, cate 2, Busila 1, in timp ce Rusia l-a avut in prim-plan pe Rekecinsky, cu 2 goluri.

In prima partida a turneului de la Oradea, Romania a invins Slovacia cu scorul de 7-6. In continuare, in grupa A, poloistii romani vor mai juca cu Brazilia (4 martie, ora 18.55), cu Grecia (5 martie, ora 20.25) si cu Kazahstan (6 martie, ora 20.25).

La 7 martie vor avea loc sferturile de finala (incrucisat, intre locurile 2 s 3 din fiecare grupa), la 8 martie semifinalele (in care se califica direct primele clasate in fiecare din cele doua grupe, si implicit la Jocurile Olimpice, urmand sa joace cu castigatoarele din sferturi), iar la 9 martie finalele turneului.

Sistemul de calificare la JO de la Beijing prevede ca echipele ce vor incheia turneul pe primele patru locuri se vor alatura celorlalte opt deja calificate : Croatia, Ungaria, Spania (primele trei locuri la Campionatul Mondial din 2007), China (natiune organizatoare si reprezentanta Asiei), Serbia (castigatoarea FINA League 2007), SUA (reprezentanta continentului american), Muntenegru (reprezentanta Europei) si Australia (reprezentanta Oceaniei).