Polonia a fost invinsa de un polonez

Apropo.ro / 09.06.2008, 09:34
Polonia a fost invinsa de un polonez
Reprezentativa Germaniei a invins, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Poloniei, intr-un meci din grupa B a Campionatului European.

Reprezentativa Germaniei a invins, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Poloniei, intr-un meci din grupa B a Campionatului European, disputat pe stadionul Worthersee, din Klagenfurt, in care ambele goluri au fost marcate de germano-polonezul Podolski.

Nemtii au deschis scorul in minutul 20, prin jucatorul de origine poloneza Lukas Podolski. Gomez a inaltat o pasa peste fundasii adversi, care au facut tarziu pasul la ofsaid, mingea a ajuns la Miroslav Klose, care i-a pasat in careu lui Podolski, iar acesta singur cu Boruc, a inscris cu latul, din opt metri.

In minutul 72, Schweinsteiger a profitat de o eroare a fundasului Pawel Golanski, jucator legitimat la Steaua, i-a pasat lui Klose, care a luftat la 11 metri, insa mingea a ajuns la acelasi Podolski, iar acesta a inscris cu un sut violent cu piciorul stang, devenind primul fotbalist care reuseste o "dubla" la acest turneu final.

Reprezentativa Croatiei a invins, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa nationala a Austriei, intr-un meci disputat pe stadionul Ernst Happel din Viena, primul din grupa B de la Campionatul European de fotbal.

Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul 4, atunci cand arbitrul Pieter Vink a dictat penalti pentru Croatia, dupa ce Aufhauser l-a incomodat in careu pe Ivica Olici. Lovitura de pedeapsa a fost transformata de Luka Modrici.

Imagine: Mediafax Foto