Polonia va cere concesii privind Tratatul european

Apropo.ro / 04.07.2007, 12:46
Polonia va cere concesii privind Tratatul european
Polonia va depune eforturi pentru a obtine concesii privind includerea un sistem de vot al Uniunii Europene în noul tratat european, deoarece liderii blocului au convenit deja asupra lui, a declarat miercuri premierul Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters. Insistenta Poloniei risca

Polonia va depune eforturi pentru a obtine concesii privind includerea un sistem de vot al Uniunii Europene în noul tratat european, deoarece liderii blocului au convenit deja asupra lui, a declarat miercuri premierul Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters.

Insistenta Poloniei risca sa realimenteze divergentele cu partenerii sai din Uniunea Europeana, potrivit carora proiectul de tratat asupra caruia s-a convenit luna trecuta, la Bruxelles a fost clar si nu trebuie rediscutat.

Varsovia sustine ca a obtinut un acord verbal cu liderii europeni pentru a permite tarilor sa amâne deciziile cu pâna la doi ani, daca nu obtin un numar suficient de voturi pentru a le bloca, însa, potrivit oficialilor europeni, astfel de întârzieri vor fi de cel mult patru luni.

Mediafax