Polutiile nocturne si visele umede

Apropo.ro / 30.04.2008, 20:00
Polutiile nocturne si visele umede
Polutia nocturna este ejacularea in timpul visului. Polutia poate apare si in orice moment al zilei. Nu este un fenomen pur adolescentin

Polutia nocturna este ejacularea in timpul visului. Polutia este posibila si in absenta unui vis, se poate intampla in orice moment al zilei. Acestea sunt si categoriile in care se impart polutiile.

Polutiile apar in jurul varstei de 14 ani. Spermatozoizii produsi in corp simt nevoia sa evadeze, iar daca nu sunt ajutati, prin masturbare, apar aceste "vise umede". In timpul zilei cantitatea de sperma ejaculata este redusa.

Polutiile apar mai ales in perioada abstinentei sexuale. Acestea difera de la barbat la barbat si de la o varsta la alta. Nu este un fenomen pur adolescentin, asa cum nu este niciun fenomen strict masculin. Si femeile pot avea orgasme nocturne.

Diferenta dintre polutia masculina si cea feminina este aceea ca, in cazul femeilor, visul ud nu este chiar atat de umed ca si in cazul barbatilor.

Ce anume mai provoaca polutia? Visul poate fi de natura erotica sau nu. Visele sunt erotice mai ales cand inainte de somn se vizioneaza filme fierbinti sau se citesc publicatii cu subiect erotic, sau poti avea fantezii, in vis, cu anumite persoane (cunoscute, prieteni, vedete, cineva pe care doresti in mod intim).

Nu sunt ocolite nici visele erotice in care faci sex cu persoane de acelasi sex, asta nu denota ca ai o anumita inclinatie. Subconstientul comanda ejacularea in timpul somnului. De multe ori nu iti mai amintesti visul, insa cea care iti readuce aminte prin ce ai trecut cu o noapte inainte este "pata – pollutio".

Odata cu inaintarea in varsta si inceperea vietii sexuale aceste "probleme ude" vor dispare. Considera acest fenomen ca un semn pentru inceperea vietii sexuale…cu partener.