Ponta: Libertatea de circulație în UE nu poate fi limitată

Apropo.ro / 30.11.2013, 13:02
Ponta: Libertatea de circulație în UE nu poate fi limitată
Premierul Victor Ponta consideră că "libertatea de circulație" în cadrul UE "nu poate fi limitată", subliniind că asupra acestui aspect este "în dezacord" cu primul-ministru britanic David Cameron, conform unei declarații transmise presei străine și citată de agenția AFP.

„Libertatea de circulație nu poate fi limitată, asupra acestui aspect sunt în dezacord cu domnul Cameron”, a declarat Ponta, conform agenției AFP.

„Înțeleg preocupările exprimate de presa britanică (…), dar astfel de temeri nu pot fi utilizate pentru a genera sau a justifica abuzuri ori discriminări față de cetățeni europeni”, a adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta declara vineri că este de acord cu declarația omologului său britanic, David Cameron, referitoare la înăsprirea, în Marea Britanie, a condițiilor de acordare a ajutoarelor sociale, el arătând că și în România sunt beneficiari ai sistemului social care au „Mercedes și vilă”.

„De un an și ceva, avem o înăsprire a acestor condiții, a controalelor, în așa fel încât să nu ne mai trezim cu cei care se duc să-și ia ajutorul social cu Mercedes-ul și stau în tot felul de vile. Din acest punct de vedere, și ceea ce a spus premierul britanic, și ce au spus și alți șefi de guvern, e sprijinit și de Guvernul României”, a explicat Ponta, el adăugând totodată că „abuzarea” sistemelor de protecție socială trebuie combătută.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!