Popescu vrea sa evita suspiciunile la FRF

Apropo.ro / 19.11.2005, 14:27
Popescu vrea sa evita suspiciunile la FRF
Fostul internațional Gheorghe Popescu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presa, ca oficialii FRF au fost de acord cu cele patru condiții pe care le-a pus pentru a se evita suspiciunile la alegerile pentru președinția FRF. "Azi dimineața am discutat

Fostul internațional Gheorghe Popescu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presa, ca oficialii FRF au fost de acord cu cele patru condiții pe care le-a pus pentru a se evita suspiciunile la alegerile pentru președinția FRF.

„Azi dimineața am discutat cu domnul Kassai detaliile de desfașurare a alegerilor. Spre surprinderea mea, dânsul a fost de acord cu anumite lucruri la care eu țin foarte mult pentru ca asupra alegerilor sa nu planeze nici un fel de suspiciune”, a spus Popescu, precizând ca mai are o întâlnire cu oficialii FRF și sâmbata dimineața.

Condițiile puse de fostul internațional sunt: votarea sa se faca în patru cabine de vot pe care el le va pune la dispoziție, existența unor holograme pe buletinele de vot, stabilirea de comun acord cu contracandidatul sau a celor 5 membri ai Comisiei de validare a voturilor și prezența reprezentanților presei la Adunarea Generala a FRF.

„Dupa campania pe care am efectuat-o în țara, pot spune ca 90% din oamenii cu care m-am întâlnit își doresc aceasta schimbare. Tocmai de aceea am ținut sa aducem cele 4 cabine de vot pentru ca oamenii sa nu se teama de repercursiuni”, a explicat fostul capitan al echipei naționale.

Gheorghe Popescu spune ca singura greșeala pe care a facut-o în turneul electoral întreprins în țara a fost incidentul de la Craiova când a parasit conferința de presa înainte de încheierea acesteia.

„Unele persoane au aruncat cu noroi spre mine, dar eu sunt mult prea puternic sa fiu doborât. Vreau ca la final sa am cu un vot mai mult decât Mircea Sandu”, a spus Popescu, dezamagit de faptul ca Mircea Sandu nu a dorit o confruntare directa cu el în cadrul unei emisiuni TV.

Fostul internațional s-a aratat dezamagit de Ionuț Lupescu dupa ce acesta a acceptat oferta lui Mircea Sandu de a ocupa funcția de manager general.

„Mi se are anormal sa vina o a treia persoana sa conduca dupa propriul program pe care nu l-a vazut nimeni, unul diferit de cele doua care înclina balanța în alegeri”, a spus fostul capitan al primei reprezentative.

Popescu a menționat ca daca ar fi fost în locul lui Ionuț Lupescu și ar fi avut de ales între cei doi candidați la președinția FRF ar fi procedat exact invers.

Referitor la asocierea dintre el și Giovanni Becali de care este acuzat de conducerea clubului CFR Cluj, Popescu a ținut sa precizeze ca daca va câștiga alegerile nu va putea fi influențat de nimeni. „Daca voi ajunge președinte, îmi voi depunde imediat demisia de onoare atunci când cineva îmi va dovedi ca am facut vreun favor unei persoane indiferent de nume. Și ma refer aici chiar și la familia mea sau la tatal meu”, a spus Popescu.

Întrebat ce influența avea Ioan Becali asupra președintelui Mircea Sandu pe vremea când era jucator, Popescu a raspuns: „Știu și eu din presa despre aceste lucruri. Dar nu știu daca sunt adevarate și îmi este greu sa le comentez”.

Fostul internațional nu a dorit sa dezvaluie numele celor din echipa cu care va conduce FRF în cazul în care va câștiga alegerile, precizând doar ca în aceasta se regasesc și unii dintre componenții „generației de aur”.

Gheorghe Popescu considera ca întâlnirea de duminica seara dintre președintele FRF și membrii afiliați este anormala. „Este un sistem care are capul la București și tentaculele în toata țara. Am înțeles ca juniorii din grupa 1991 au fost trimiși acasa pentru a le face loc membrilor de la Adunarea Generala”, a explicat Popescu, precizând ca va adopta ideea lui Sandu de a organiza finala Cupei UEFA din 2009 numai daca la acel moment va exista un stadion la standarde europene.

Gestul lui Mircea Sandu de a prezenta la FIFA implicarea politica în alegerile pentru președinția FRF a fost catalogat de Popescu drept o „chestie de copil”. „Noi trebuie sa fim atenți pentru ca aceste lucruri dauneaza imaginii României. Așa cum s-a întâmplat și cu meciul cu Nigeria. M-a sunat Stoicikov sa ma întrebe ce s-a întâmplat pentru ca au scris ziarele din Spania”, a precizat Popescu.

Referitor la posibilitatea de lucra cu Dumitru Dragomir, care din postura de președinte al LPF are asigurat un post de vicepreședinte al FRF, fostul internațional a afirmat: „Eu nu ma uit la buletinele oamenilor cu care lucrez. Daca vine alaturi de conceptul propus de Gica Popescu nu este nici un fel de problema”.

Gheorghe Popescu a explicat ca unii dintre componenții „generației de aur” nu au dorit sa semneze un mesaj public de protest împotriva actualei stari de lucruri din fotbalul românesc. „De exemplu Dorinel mi-a spus ca e de acord cu ce i-am spus eu, dar mi-a zis sa-l înțeleg pentru ca este la un club al carui președinte înclina într-o anumita parte”, a spus Popescu.

Fostul internațional a precizat ca nu crede ca jucatorii din „generația de aur” au câștigat mai mulți bani decât cei din conducerea FRF. „Nu cred ca noi fotbaliștii am luat bani mai mulți decât dânșii daca facem o paralela. Iar noi daca am luat am meritat sa luam”, a explicat fostul capitan al echipei naționale.

Gheorghe Popescu a explicat ca și în cazul în care va pierde alegerile pentru președinția FRF va ramâne în fotbal, dar nu a dorit sa menționeze în ce postura.

(Serviciul AUDIO al agenției MEDIAFAX va pune la dispoziție înregistrarea declarațiilor candidatului la președenția FRF, Gica Popescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteți accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenției sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Mediafax