PORSCHE cucereste Vestul

Apropo.ro / 26.05.2006, 10:31
PORSCHE cucereste Vestul
O afacere buna se construieste in timp, spunea candva o reclama, iar noi am adauga si cu oamenii potriviti. In aproape 60 de ani, compania Porsche Holding - infiintata in Gmünd, Austria de cei doi copii ai genialului Ferdinand Porsche, Ferdinand Anton Ernst "Ferry" Porsche si Louise Piech, -

O afacere buna se construieste in timp, spunea candva o reclama, iar noi am adauga si cu oamenii potriviti. In aproape 60 de ani, compania Porsche Holding – infiintata in Gmünd, Austria de cei doi copii ai genialului Ferdinand Porsche, Ferdinand Anton Ernst „Ferry” Porsche si Louise Piech, – s-a transformat dintr-un importator de „Broscute” Volkswagen cu o cifra de afaceri de 6.072.000 silingi (in 1949) intr-un holding international ce realizeaza echivalentul acestor bani in 20 de minute. Cu peste 4 milioane de autovehicule vandute, Porsche Holding este una dintre cele mai de succes case de comert auto din Europa, iar actiunea de extindere catre Est a creat noi perspective de succes, concretizate inclusiv in tara noastra.

Infiintata acum 8 ani si avand doar 4 anagajati, Porsche Romania a repetat la scara mai mica succesul grupului din care face parte, ajugand la finele lui 2005 la peste 100.000 de autovehicule vandute si la un personal de aproape 3.000 de angajati. Acum, patru membri ai familiilor Porsche si Piech (proprietari ai Porsche Holding), printre care Wolfgang Porsche, presedintele consilului de administratie si Michel Piech, vicepresedinte, au participat la inaugurarea noului centru Porsche Bucuresti Vest 1, construit in numai 9 luni cu aproape 8 milioane de euro si dedicat marcilor Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comericale, Skoda si Welt Auto. Complexul celui de-al 75 dealer Porsche Romania din tara si celui de-al treilea din Bucuresti are o suprafata totala de 37.800 mp (dintre care 5.460 suprafata construita) si include un service cu o suprafata de 3.310 mp.

Activitatea la cel mai nou dealer Porsche Romania se desfasoara inca din ianuarie 2005…

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: