Porsche estimeaza cresterea vanzarilor

Apropo.ro / 17.01.2002, 12:17
Porsche estimeaza cresterea vanzarilor
Porsche Romania estimeaza ca va vinde in acest an circa 12.000 de autovehicule, cu 3.000 de unitati mai mult fata de rezultatele inregistrate anul trecut, a declarat Valmar Brent, director general al companiei. "Realizarea acestor estimari este posibila datorita eliminarii taxelor vamale

Porsche Romania estimeaza ca va vinde in acest an circa 12.000 de autovehicule, cu 3.000 de unitati mai mult fata de rezultatele inregistrate anul trecut, a declarat Valmar Brent, director general al companiei.

„Realizarea acestor estimari este posibila datorita eliminarii taxelor vamale pentru importul de autovehicule produse in Comunitatea Europeana si ca urmare a extinderii retelei de dealeri pentru marcile importate de Porsche Romania”, a spus Brent.

De asemenea, la majorarea vinzarilor vor contribui si noile modele care vor fi lansate in cursul acestui an, cel putin cite un model pentru fiecare marca. In ceea ce priveste modelele noi, compania va aduce noul Vokswagen Polo, autovehiculul de teren Volswagen Tuareg si limuzina de lux Phaeton, echipata cu motor de 6 litri, care dezvolta 450 de cai putere.

„Porsche Romania isi va mentine si in acest an o cota de piata de peste 30% din totalul autovehiculelor importate”, a precizat Brent.

De asemenea, compania va incerca sa definitiveze in acest an o investitie de peste 30 de milioane de marci germane, inceputa anul trecut. Proiectul vizeaza constructia, in Bucuresti, a celui mai mare complex cu profil auto din Romania. Complexul, compus din spatii de service si showroom, magazine pentru accesorii si piese de schimb, va avea o suprafata totala de 52.500 de metri patrati, echivalenta cu cea a Bucuresti Mall.

Porsche Romania a comercializat, anul trecut, un numar de 9.005 autovehicule, din care circa 3.700 unitati au fost automobile Skoda, aproximativ 3.300 au fost autoturisme Volkswagen, peste 400 – Audi si peste 600 de unitati – Seat. Numarul de autoutilitare comercializate de companie a fost de circa 650 de unitati.

Grupul german Volkswagen detine marcile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Rolls-Royce, Seat, Skoda si Volkswagen. Cel mai bine vindut model al grupului este Volkswagen Golf, cu peste 810.000 de unitati vindute in cursul anului 2000. Pe locurile urmatoare se situeaza modelele Passat si Polo, cu aproximativ 380.000 de unitati fiecare.

Compania a vindut in primele noua luni ale anului trecut, aproape 3,9 milioane de vehicule in lumea intreaga, inregistrind o cota de 12,4% din piata mondiala. Volumul vinzarilor in perioada mentionata a fost de 68 miliarde de euro.
Sursa: www.mediafax.ro

Tags: