Porsche, mașina celor înstariți

Apropo.ro / 30.08.2007, 14:06
Porsche, mașina celor înstariți
Ghidându-se dupa informațiile din online, swiftcover.com a alcatuit topul celor mai dorite mașini de catre cei îstariți, dar și topul marcilor cel mai puțin dezirabile pentru acest segment.

Ghidându-se dupa informațiile din online, swiftcover.com a alcatuit topul celor mai dorite mașini de catre cei îstariți, dar și topul marcilor cel mai puțin dezirabile pentru acest segment.

Top 10 cele mai dorite mașini
2007 2006
1. Porsche 1. Porsche
2. Jaguar 2. Mercedes
3. Mercedes 3. Jaguar
4. Lexus 4. Jeep
5. Saab 5. Lotus
6. Audi 6. Mini
7. Jeep 7. Saab
8. BMW 8. Audi
9. Smart 9. Lexus
10. Alfa Romeo 10. BMW

Va vine sa credeți sau nu, dar în timp ce Porsche aduna toți laurii, BMW surprinde cu un loc spre sfârșitul clasamentului, sub Saab și Jeep. Deși locul 8 nu-i face cinste bavarezului premium, remarcam totuși urcarea acestuia cu doua poziții fața de anul trecut. Vorba’ceea, „încet, dar sigur”.

Interesant este și schimbul de locuri dintre Mercedes și Jaguar. Daca în 2006 Mercedes se situa pe poziția a doua în preferințele britanicilor cu dare de mâna, iar Jaguar ocupa și el un venerabil loc 3, anul acesta cele doua branduri auto au facut rocada.

Deși cele mai importante sunt primele 10 poziții, totuși și cei care nu apar în top ten merita sa fie menționați. Japonezele apar și ele în lista celor mai dorite mașini, deși pe locul 12 – Honda și Toyota pe poziția 16. Skoda ocupa locul 18, iar MG și Volvo locurile 20 si 23, dupa ce au alunecat 11 poziții din 2006.

Top 10 cele mai puțin apreciate marci
2007 2006
1. Proton 1. Proton
2. Daewoo 2. Lada
3. Mini 3. Rover
4. Rover 4. Daewoo
5. Vauxhall 5. Vauxhall
6. Kia 6. Hyundai
7. Fiat 7. Kia
8. Suzuki 8. Ford
9. Nissan 9. Fiat
10. Citroen 10. Daihatsu

Mini a scazut surprinzator de mult, ocupând o poziție de podium în topul celor mai puțin dorite mașini în rândul celor cu venituri peste 43.000 de lire sterline. Dupa ce , în 2006, micuțul carismatic ocupa un loc în inimile bogatașilor, anul acesta a trecut de cealalta parte a baricadei, devenind fiul nedorit al nobililor englezi.

Draguțul gigolo italian, Fiat, se pare ca nu mai prezinta atât de mult interes nici în rândul doamnelor cu poșete Louis Vuitton și portofele doldora de bani. De doi ani la rând el se ia la întrecere cu cele mai puțin apreciate marci auto.

Deși un automobil apreciat de catre domnii de vârsta a doua cu venituri apreciabile, Rover „se bate” pentru locurile fruntașe din topul mașinilor nedorite.

Proton nu vrea sa renunțe la poziția de lider în ruptul capului. Așa ca de doi ani la rând continua sa fie cea mai nedorita mașina. Trist dar adevarat.

Acest sondaj arata ca de-a lungul timpului mașinile mici și ecologice câștiga popularitate în rândul oamenilor cu venituri mari. Acest lucru se poate datora atât dorinței de a economisi bani, cât și importanței acordate protejarii mediului.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: