Porsche schimba viteza

Apropo.ro / 01.08.2006, 14:28
Porsche schimba viteza
Germanii lucreaza la o varianta cu sapte trepte a deja celebrei cutii secventiale DSG cu dublu ambreiaj. Initial, solutia tehnica urma sa-si faca debutul pe noul 911 Turbo, dar din cauza unor probleme prezentarea a fost amanata pentru Salonul Auto de la Frankfurt din 2007. Cutia va fi

Germanii lucreaza la o varianta cu sapte trepte a deja celebrei cutii secventiale DSG cu dublu ambreiaj. Initial, solutia tehnica urma sa-si faca debutul pe noul 911 Turbo, dar din cauza unor probleme prezentarea a fost amanata pentru Salonul Auto de la Frankfurt din 2007. Cutia va fi disponibila pe gama 911, dar si pe Cayman, respectiv Boxster. Punctul de plecare l-a constituit varianta cu cinci trepte, colaborandu-se cu inginerii de la VW, ea urmand se echipeze si modele din Wolfsburg, cum ar fi: Polo, Golf si Passat.

DSG-ul este foarte popular in momentul de fata datorita vitezei foarte mari cu care schimba treptele in comparatie cu automatele clasice, dar si pentru faptul ca, fata de cele din urma, imbunatateste performantele dinamice si chiar si consumul. Mai multi producatori, printre care si BMW, au anuntat ca vor oferi solutii similare in viitorul apropiat.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: