Porţie de adrenalină în farfurii: balutul i-a făcut pe chef Bontea şi Scărlătescu să părăsească platoul

De: Cristiana Trifu / 02.05.2018, 11:14
Porţie de adrenalină în farfurii: balutul i-a făcut pe chef Bontea şi Scărlătescu să părăsească platoul
Personaje inedite, oameni conduşi de o pasiune pentru bucătărie, reacţii spumoase şi preparate care s-au aflat în premieră pe masa jurizării, toate acestea au stat printre ingredientele ediţiei ,,Chefi la cuţite” de marţi. Încă de la început, chefii au pariat că seara va ascunde şi marele câştigător al sezonului 5, de aceea toate preparatele au fost degustate ţinând cont de un standard cât mai înalt. Dacă chef Bontea a jurizat doar mimând, chef Dumitrescu a fost nevoit să poarte pe cap o pălărie de comandant, iar provocările juraţilor au continuat în culise, spre deliciul celor din faţa micilor ecrane

Seara a marcat o altă etapă a jurizărilor pe nevăzute cu o nouă porţie de adrenalină pentru cei trei chefi, ce au primit o ,,surpriză” culinară care l-a făcut pe chef Scărlătescu să părăsească platoul. Fosta sa concurentă, Minh Binh a revenit în cel mai iubit cooking show şi le-a gătit celor trei balut, un preparat asiatic care se află doar în meniul celor curajoşi. Învelit într-o omletă apetisantă pentru a păstra misterul, piperat cu cele mai atrăgătoare condimente, acest ou fertilizat le-a dat mari bătai de cap juraţilor, care au avut parte de o degustare desprinsă dintr-un film de groază. În tachinările lui Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea nu au rezistat şi s-au ridicat de la masa jurizării: ,,Am mâncat gândaci, scorpioni, şarpe, dar preparatul acesta chiar nu-l pot mânca. Eu care am stomacul tare, ai pomenit aşa ceva?!”. Şi pentru că orice provocare la ,,Chefi la cuţite” se discută în termeni culinari, îndrăgita concurentă le-a promis chefilor pacheţele asiatice, specialitatea sa, pentru a-şi lua revanşa.

Zâmbetele au fost asigurate de Polo Fernando, un instructor de sport şi de dans din Republica Dominicană ce a îmbinat tehnica gătitului cu paşii de salsa. O poveste de dragoste cu o româncă l-a împins să facă primul pas spre a se muta în ţară, iar acum declară că este îndrăgostit de oamenii de aici. Preparatul pe care l-a gătit, tipic dominican, l-a făcut pe chef Scărlătescu să spere că în spatele uşilor s-ar afla o dansatoare braziliană îmbrăcată în costum de festival. Energia pozitivă şi savoarea unei reţete inedite l-au făcut pe Fernando să treacă în etapa următoare, cu voturile de încredere ale chefilor.

Actriţa Doina Ghiţescu le-a oferit celor trei juraţi un spectacol de poveste, adjudecându-şi scena culinară a platoului ,,Chefi la cuţite” ca o adevărată scenă de teatru. Deşi preparatul său nu a ajutat-o să meargă mai departe, talentul artistic i-a adus un cuţit de aur, oferit de juraţi în semn de apreciere. Printre personajele speciale ale serii s-a aflat o altă junioare de doar 12 ani, îndrăgostită de muzica populară şi de bucătărie. Micuţa şi-a luat inima în dinţi şi a decis să îi impresioneze pe chefi cu o ,,reţetă complexă” semnată de chef Florin Dumitrescu, wellington cu piept de curcan şi sos de merişoare. Tehnica şi seriozitatea lui Alice Prundu au fost aplaudate la masa juraţilor, iar chef Scărlătescu a rămas impresionat de felul în care un copil tratează sfera gastronomiei: ,,Dacă la 12 ani găteşti un preparat complex, la 35 ce mai faci?!”. Un artist tatuator, un PR al unui restaurant cu un meniu dedicat clătitelor şi un coafor au fost alte personaje care au  reuşit să îşi depăşească emoţiile de la bancul de lucru şi să livreze preparate demne de etapa următoare.
Jurizările pe nevăzute ale sezonului de poveste ,,Chefi la cuţite” continuă şi săptămâna viitoare pe Antena 1, luni şi marţi, de la 20:00.
 

Tags: