Porumboiu: Vaslui nu va pleca capul

Apropo.ro / 06.06.2006, 09:49
Porumboiu: Vaslui nu va pleca capul
Finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat ca partida cu Steaua București, programata miercuri, de la ora 17.00, în ultima etapa a Diviziei A, va fi corecta, iar formația sa nu va sta "cu capul plecat și genunchii îndoiți" pentru ca gruparea din Bulevardul

Finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat ca partida cu Steaua București, programata miercuri, de la ora 17.00, în ultima etapa a Diviziei A, va fi corecta, iar formația sa nu va sta „cu capul plecat și genunchii îndoiți” pentru ca gruparea din Bulevardul Ghencea sa ia titlul.

„Respectam Steaua, este o echipa galonata, dar Vaslui nu va sta cu capul plecat și cu genunchii îndoiți ca Steaua sa ia campionatul. Meciul se va juca pe teren, nu prin cine știe ce catacombe. Nici lui Gigi Becali nu i-ar placea ca o echipa sa se culce pe burta. El este un razboinic și vine la Vaslui sa se lupte. Îl asigur ca nu vom otravi fântânile și nu vom pârjoli totul în cale, cum a facut Ștefan cel Mare. O sa-l întâmpin cu pâine și sare, dar îl aștept la lupta dreapta pe teren”, a spus finanțatorul gruparii din Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Porumboiu a menționat ca, în ciuda tuturor speculațiilor, meciul va fi corect. „Miza este deosebita. Steaua, care, din punctul meu de vedere, este cea mai buna echipa din campionat, dorește titlul, iar noi avem o miza enorma, pentru ca vrem sa ne demonstram credibilitatea într-un campionat din ce în ce mai contestat”, a comentat el.

Adrian Porumboiu a adaugat ca nimeni nu va putea face vreo intervenție legata de acest meci, indiferent de simpatii sau antipatii. „Meciul nu va lasa loc de interpretari, nimeni nu poate sa-mi reproșeze nimic în activitatea mea de arbitru. Cum mi-ar sta acum sa intru în combinații care sa avantajeze sau sa dezavantajeze o echipa? Daca cineva își imagineaza ca eu țin o echipa pentru a fi satelitul cuiva, se înșeala. Celor (n.r. – vasluienilor) care sunt steliști, le recomand sa mearga la București. Întâi sunt vasluieni, apoi steliști, rapidiști sau dinamoviști”, a spus oficialul FC Vaslui.

Porumboiu a precizat ca vrea ca FC Vaslui sa demonstreze ca nu a ramas întâmplator în Divizia A și ca este o echipa adevarata. „Vaslui nu se preteaza și nu se va preta niciodata la aranjamente, aici sunt oameni care au coloana vertebrala. Cred ca orice speculație privind corectitudinea jocului va fi risipita la final. Vaslui nu așteapta și nu va primi niciodata stimulente financiare de la alte echipe, deoarece jucatorii sunt destul de motivați de catre club”, a subliniat Adrian Porumboiu.

Finanțatorul FC Vaslui a declarat ca jucatorii sai nu vor avea o prima speciala pentru meciul de miercuri, ci doar suma stabilita în Regulamentul de Ordine Interioara pentru partidele cu formațiile bucureștene Steaua, Rapid și Dinamo.

Rednic: Nu-mi dau demisia înaintea meciului cu Steaua

Antrenorul formației FC Vaslui, Mircea Rednic, a declarat ca nu își va da demisia înaintea partidei de pe teren propriu cu Steaua, programata, miercuri, în cadrul etapei a XXX-a a Diviziei A, așa cum lasase sa se înțeleaga.

„Nu se pune problema sa-mi dau demisia înaintea meciului cu Steaua. Cum sa plec acum? Nu renunț, eu pregatesc acest meci pe care vreau sa-l câștigam pentru mine, pentru noi”, a spus tehnicianul echipei din Vaslui.

În 26 mai, Rednic a lasat sa se înțeleaga ca nu exclude varianta de a renunța la conducerea tehnica a formației moldave înaintea partidei cu Steaua, din ultima etapa a Diviziei A, pentru a nu lasa loc de interpretari privind corectitudinea acestui meci.

Rednic, care urmeaza sa fie instalat oficial ca antrenor principal la Dinamo, se va afla într-o situație dificila în ultima etapa, când actuala sa echipa, FC Vaslui, ar putea decide campioana, dar și participarea în Cupa UEFA a viitoarei formații a tehnicianului printr-o înfrângere. Echipa Dinamo poate prinde un loc în preliminariile Cupei UEFA numai în cazul în care Steaua va câștiga campionatul. Daca Rapid, deținatoarea Cupei României, va realiza eventul, atunci giuleștenii vor merge în preliminariile Ligii Campionilor, iar Steaua și FC Național vor participa în preliminariile Cupei UEFA, ultima în calitate de finalista a Cupei României.

Referitor la declarația atacantului Daniel Niculae, care a afirmat ca are încredere în Mircea Rednic, antrenorul care l-a promovat la Rapid, ca meciul FC Vaslui – Steaua se va juca corect, tehnicianul a spus: „E normal. Și îi transmit sa aiba încredere în mine ca voi face tot posibilul sa câștig partida cu Steaua. Când eram la Rapid, Nico era ca și baiatul meu, ne-am înțeles mereu foarte bine. Și acum e la fel. E unul dintre puținii care îmi dau mesaje de sarbatori sau de ziua mea”.

Rednic a menționat ca patronul FC Rapid, George Copos, putea câștiga acum 10 milioane de dolari, daca îi asculta sfatul și transfera în anul 2003 cinci jucatori. „Așa cum i-am promovat pe Nico, Maftei sau Badoi, așa i-am spus lui George Copos sa îi aduca la Rapid pe Cociș, Florescu, Mureșan, Abrudan și Damian. Daca ma asculta atunci și dadea 300.000 de dolari, acum își lua 10 milioane de dolari”, a precizat Rednic.

Mediafax