Posibile 3 moduri de executie pentru metroul Piata Victoria-Otopeni

Apropo.ro / 12.06.2007, 15:31
Posibile 3 moduri de executie pentru metroul Piata Victoria-Otopeni
Linia de metrou Piata Victoria (Bucuresti) - Aeroportul Otopeni va putea fi construita fie printr-un tunel subteran, fie suspendata pe piloni, fie la nivelul solului pe o infrastructura partial existenta, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Exista trei solutii

Linia de metrou Piata Victoria (Bucuresti) – Aeroportul Otopeni va putea fi construita fie printr-un tunel subteran, fie suspendata pe piloni, fie la nivelul solului pe o infrastructura partial existenta, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

„Exista trei solutii pentru constructia tronsonului de metrou – un metrou suspendat pe piloni, pe care o prefigureaza japonezii de la JBIC (Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, n.r.) ce asigura finantarea, solutia saparii unui tunel sau utilizarea unei infrastructuri de cale ferata deja existenta pe o anumita portiune”, a afirmat Orban într-o conferinta de presa.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, printr-o hotarâre, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru constructia magistralei, potrivit lui Orban.

Mediafax