Poșta Română, la un pas de a fi preluată de belgienii de la bpost

De: Carmen Ulian / 03.02.2015, 12:00
Poșta Română, la un pas de a fi preluată de belgienii de la bpost
Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română.

Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) a declarat că belgienii de la bpost au depus o oefrtă pentru preluarea unui pachet majoritar de acțiuni la Poșta Română. Ministerul a acceptat oferta neangajată a operatorului belgian.

Detaliile documentelor bpost corespund cerințelor caietului de sarcini, iar procedurile vor trece în următoare etapă, adică la depunerea unei oferte ferme de achiziționare a acțiunilor la Poșta Română.

„În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română. Operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a declarat într-un comunicat ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu.

Mai multe detalii pe Mediafax