Poștașii germani învața psihologia câinilor

Apropo.ro / 02.01.2006, 15:23
Poștașii germani învața psihologia câinilor
Poșta Germana ofera posibilitatea angajaților sai de a lua lecții de psihologie canina, pentru a se descurca mai bine când sunt atacați de câini, transmite site-ul Ananova. Oficiali ai instituției au declarat ca, datorita acestor lecții, numarul atacurilor

Poșta Germana ofera posibilitatea angajaților sai de a lua lecții de psihologie canina, pentru a se descurca mai bine când sunt atacați de câini, transmite site-ul Ananova.

Oficiali ai instituției au declarat ca, datorita acestor lecții, numarul atacurilor câinilor asupra poștașilor, de Craciun, a atins în 2005 cel mai scazut nivel din ultimii zece ani.

„Numarul atacurilor este în scadere, în unele locuri reducându-se chiar la jumatate. Acest lucru s-a putut observa dupa ce am început sa-i învațam pe poștașii noștri cum gândesc câinii. Le spunem sa nu fuga daca vad un câine îndreptându-se spre ei și cum sa reacționeze în situații periculoase”, a spus purtatorul de cuvânt al Deutsche Post, Sylvia Blesing.

Începând cu 2001, Poșta Germana a trimis în jur de 80.000 de poștași la cursuri.

În timpul orelor, dresorii explica de ce nu este recomandat sa pedalezi pe bicicleta mai rapid când ești alergat de un câine și cum sa înmânezi corespondența, fara sa fii mușcat, unei persoane care își plimba câinele.

„Le aratam poștașilor care sunt expresiile câinilor și îi învațam cum sa descifreze semnele de pericol. Le dam și anumite ponturi, de exemplu sa se asigure ca stapânii câinilor știu la ce ora este adusa corespondența. Poștașii germani sunt extrem de punctuali și, daca o persoana știe la ce ora primește corespondența, se poate asigura ca a legat câinele sau macar ca acesta se afla în casa”, a spus dresorul Stefan Bieger.

Mediafax