Pot animalele să râdă sau să plângă?

Redacția / 31.05.2016, 00:00
Pot animalele să râdă sau să plângă?
Dacă aveți un animal de companie, cum ar fi o pisică sau un câine, acesta v-ar putea deveni atât de apropiat încât să simțiți că îi atribuiți "calități umane".

Începeți să credeți că se poate exprima în termeni umani, să-și exprime emoțiile prin plâns, sau poate chiar prin râs.

Dar lucrurile nu stau chiar așa. Râsul și plânsul sunt modalități umane de exprimare a emoțiilor și nici un animal nu se poate exprima în acest fel. Desigur, știm că animalele pot scoate scâncete sau să se văite atunci când sunt rănite, dar plânsul este un proces mai complex, iar animalele nu pot face acest lucru .

Acest lucru nu înseamnă că animalele nu au lichidul lacrimal în ochii, namai că acesta este folosit pentru irigarea corneei ochiului. O creatură trebuie să aibă gândire și sensibilitate emoțională ca să plângă. Copiii încep să plângă doar atunci când încep să gândească și să simtă. Un copil strigă, dar nu plânge .

Plansul este un substitut pentru vorbire. Este un reflex care ne ajută să „eliberăm” ceea ce simțim.

Râsul este de asemenea un fenomen uman. Unele animale pot da impresia că râd, dar aceast fenomen nu poate fi asociat cu râsul uman. Râsul implică un proces mental sau emoțional, de care animalele nu sunt capabile.

De fapt, există mai multe tipuri de râs și mai multe motive din care râdem. S-ar putea râde de ceva ridicol, de ceva comic, din nervozitate. S-ar putea râde chiar și în dispreț.

Psihologii, de asemenea, cred că râsul este un fenomen social. Noi râdem atunci când suntem parte dintr-un grup care găsește ceva amuzant . Animale, desigur, nu pot recurge la râs pentru oricare dintre aceste motive.